dissabte, 3 de març del 2012

Presentació llibre "La mort del corredor de fons"

Abans d'ahir, alguns alumnes ens varem retrobar amb l'Anna Maria Villalonga per assistir a la seva presentació del llibre del seu amic Jordi de Manuel, La mort del corredor de fons, a la Casa del Llibre de Barcelona. Us haig de dir que si algun dia jo arribés a escriure un llibre, cosa molt poc probable -he plantat més d'un arbre, he tingut un fill... però lo del llibre em sembla que quedarà per la pròxima re-encarnació!-, us deia que si ho fes no dubtaria ni un moment en triar l'Anna Maria com a presentadora: d'acord, potser li pot l'amistat i l'estima que te a l'autor, però com que jo hi crec en la seva capacitat de lectora i crítica, i en la seva ètica com a tal, em deixo portar per la seva apassionada presentació i només us puc aconsellar que feu el què he fet jo: poseu a la vostra tauleta de nit aquest llibre que, com es va dir de les obres de Vázquez Montalbán, és una novel·la negre perquè la novel·la de la nostra societat, o sigui la novel·la social, avui ha de ser forçosament una novel·la negra.
Confesso que no coneixia l'obra de l'autor, ja força abundant, que podeu explorar al seu web, però em sembla que alguna vegada el devia veure per la seva -nostra- facultat de Biologia, perquè la seva cara no m'és estranya, com no m'ho és la del Dr. Lloberas, professor de la facultat i amic seu, present en aquest acte, per cert, plena la sala de gom a gom.

Doncs res més, us deixo aquí alguna de les fotos que vaig prendre -amb alguna dificultat per no ser a primera fila- i espero que compartiu aquí la vostra opinió en acabar de llegir el llibre.



















dimecres, 29 de febrer del 2012

Presentació


Aquest és un bloc creat per a servir com una eina més de comunicació i d'intercanvi d'informacions, opinions, recomanacions sobre notícies o esdeveniments relacionats amb els nostres estudis o amb les activitats culturals o d'oci que vulguem difondre o compartir entre els alumnes de la Universitat de l'Experiència de la UB, concretament de Llengües i literatures, de la promoció 2011-2013. Per tant, no és un bloc d'una sola persona, és un bloc que aspira a ser d'un col·lectiu i, per tant, està obert des del primer moment a la participació en la creació d'entrades i en els comentaris, de tots els companys que ho desitgin.

dimarts, 28 de febrer del 2012

Mostra dels resultats de l'Enquesta als alumnes



Ja tenim processats i una mica re-elaborats els resultats de l'enquesta que us vàrem passar. Primer de tot donar les gràcies a tots aquells que la vareu respondre, tot i demanant disculpes per alguns errors en la confecció que van fer que alguns de vosaltres no poguéssiu enviar-la en línia. La propera la sabrem fer millor!
L'hem pujat a una carpeta que hem creat al Google Docs per  la classe i us hem donat accés per correu. Si algú no pot veure-la que ens ho digui i esbrinarem la raó i, si cal, li passarem impresa.
Com veureu, els resultats només són una mica sorprenents -al menys per a mi- en alguns apartats concrets. Però, en general, som un grup amb un perfil prou definit -respecte als temes que incloïa l'enquesta, és clar! 
Be, ara només est tracta de que ens animem a intercanviar més propostes culturals i de lleure que puguin interessar al grup per participar-hi individualment o col·lectiva.

Accés lliure als resultats de l'enquesta






diumenge, 26 de febrer del 2012

El Quixot interactiu


Mentre no anem entrant en tot això de les diferents maneres d'estar presents en les xarxes socials de comunicació, deixeu-me que, una vegada aconseguida la manera de publicar i difondre el 'nostre' calendari d'activitats, la primera entrada sigui per motivar-nos, a tots plegats, a llegir -o rellegir- l'obra màxima de la nostra literatura... però en una versió 2.0! Aquí la teniu -no tota- oferta per la biblioteca Nacional d'Espanya. Jo la fullejo de tant en tant, tot recordant les imatges del meu viatge per la ruta del Quixot, que us recomano de totes totes.